Jamie Purviance: Weber – Največji hiti

 • 125 vrhunskih receptov: večkrat preizkušeni in z odličnimi fotografijami – recepti, na katere se lahko vedno zanesemo!
 • Nepogrešljivi napotki za peko na žaru
 • Zabavne zgodbe iz Webrove zgodovine
 • Predlogi jedilnikov za različne priložnosti

Trda vezava, 320 strani

Redna cena: 29,50 EUR

 

RAZPRODANO

NAKUP

Nekaj slastnega iz te knjige

Webrovi najboljši recepti za vsak žar!

V tej knjigi je zbrano najboljše od najboljšega. Webrovi strokovnjaki za žar in oboževalci so med več kot 2000 originalnimi recepti izbrali svoje najljubše. Zdaj je tu 125 izjemnih receptov s preprostimi postopki ter kopica nasvetov in trikov Webrovih strokovnjakov.

"Lastnike Webrovih kuharskih knjig, Webrove zaposlene, med njimi kuharske mojstre v naših restavracijah in na akademijah peke na žaru, smo prosili, naj izberejo svoje najljubše recepte. Naloga ni bila lahka in Jamie je imel zadnjo besedo pri tem, kateri recepti bodo uvrščeni v knjigo. Na straneh te knjige boste res našli najboljše od najboljšega.

Prepričan sem, da bo knjiga Weber – Največji hiti tista kuharica, na katero se bom zanesel, kadar bom želel razveseliti svojo družino z odličnim kosilom. In stavim, da bo tudi na vaši knjižni polici dobila častno mesto."
- Mike Kempster

Uvodnik

Ko se je Weber odločil izdati zbirko največjih uspešnic, sem takoj začutil breme odgovornosti. Naslov »največji hiti« me je spomnil na mladost, na  gramofonske plošče in zbirke albumov, ki so zaznamovali mene in milijone ljubiteljev glasbe. Svojo dragoceno zbirko sem selil iz ene študentske sobice v drugo, iz stanovanja v stanovanje in nato v svojo prvo hišo. Čeprav sem od takrat vse vinilke zamenjal z digitalno različico, si ne morem predstavljati  življenja brez ikoničnih skladb svojih najljubših glasbenikov.

Zavedal sem se, da mora biti v tej knjigi najboljše, kar lahko ponudi Weber, tako kot so bile na mojih priljubljenih ploščah najboljše skladbe vsake skupine ali glasbenika. To je zagotovo velik izziv. Kako izbereš recepte? Kako lahko zagotovo veš, da je vsak vreden tega, da se uvrsti v knjigo s tako ambicioznim naslovom? Preprosto: vprašaš. Vprašaš tiste, ki redno pečejo na žaru po receptih iz kuharskih knjig, ki jih je Weber izdal v zadnjih desetletjih. Povedali bodo, kateri recepti izstopajo kot najboljši med najboljšimi. In to so tudi naredili.

Naša anketa med lastniki Webrovih kuharskih knjig je pokazala, da je izbor v veliki meri stvar okusa (kakopak), vendar so še drugi dejavniki. Za marsikoga  je pomembno, da je jed preprosto pripraviti. Njihovi komentarji o receptih, kot so kozice z limono in česnom (str. 38) in pečena koruza z bazilikino-parmezanovim maslom (str. 258), razkrijejo, da je preprostost priprave pogosto enako pomembna kot okus. Še en dejavnik je domiselnost. Webrovi privrženci niso naklonjeni čudaškim inovacijam, cenijo pa zanimive variacije znanih jedi. Zato so v knjigi tudi jedi, kot so porterhouse steaki z ingverjem in sezamovo soljo (str. 104), zeleni beluši na žaru z bazilikino-limetino pomako (str. 268) in čilijev piščanec s salso iz jicame, avokada in pomaranč (str. 197). Ti recepti so domiselni, ne da bi bili čudaški.

Zagotovo se bo našel kdo, ki se ne bo strinjal z izborom. Celo moji sodelavci pri Webru so se zapletli v goreče razprave o tem, katere recepte naj vključimo. Zdi se, da ima vsak nekaj svojih najljubših. Toda strinjali smo se, da mora biti v tej knjigi tisto, kar je značilno za vse Webrove knjige. To pomeni tudi popolnoma nove fotografije resničnih jedi, pripravljenih natančno po receptih – brez vseh trikov pri stiliranju hrane za fotografiranje. Prav tako vam želimo podati kopico nasvetov, kako se izmojstriti v peki na žaru. Že mojih Deset nasvetov za vrhunsko peko na žaru (str. 10) je koristen kažipot. Če upoštevate te nasvete,  boste zagotovo med najboljšimi žar mojstri v vaši soseski. Če pa želite svoje znanje še nadgraditi, si preberite mojih Pet strokovnih nasvetov za mojstre žara (str. 20).

V zadnjih dveh desetletjih je Weber ustvaril več kot 2500 receptov, ki ponujajo izjemen nabor možnosti peke na žaru za vse priložnosti. A zavedamo se, da si včasih želite samo svojih priljubljenih jedi. Včasih želite zagotovo vedeti, da bo hrana vsem všeč. To je knjiga za take priložnosti – ko je dovolj dobro samo najboljše.

Kuharski nasvet

Bistveno je, da znate presoditi, kdaj morate hrano vzeti z žara. Naučite se prepoznati znake, kdaj je hrana pečena, na primer nežno uporno čvrstost sočno pečenega piščanca, ko nanj pritisnete s konico prsta. Še bolj zanesljivo boste vedeli, ali je hrana pečena, če si boste priskrbeli digitalni termometer za meso, katerega tanka sonda vam bo pomagala določiti trenutek, ko je meso na vrhuncu popolnosti.

Kazalo vsebine

Predgovor

Uvod

Deset nasvetov za vrhunsko peko na žaru

Osnove peke na žaru

Pet strokovnih nasvetov za mojstre žara

Pet najljubših z žara in kako jih še bolje spečemo

Predjedi

 • Webrove najboljše zgodbe: Ali ima trska res jezik

Govedina in jagnjetina

 • Webrove najboljše zgodbe: Žar za kestremiste

Svinjina

 • Webrove najboljše zgodbe: Zakaj bi kdo pojedel ježa?
 • Webrove najboljše zgodbe: Prvorazredni pujs

Perutnina

 • Webrove najboljše zgodbe: Kako razvnameš gasilce

Ribe in morski sadeži

 • Webrove najboljše zgodbe: Boj z orjaško ribo

Priloge

 • Webrove najboljše zgodbe: Kako je severni jelen peko na žaru prinesel na Norveško

Sladice

Predlogi jedilnikov

Dodatki

Smernice za peko na žaru

Indeks