Sestavine

  • 500 g jagod
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 500 g kisle smetane
  • 8 kornetov
  • 50 g pistacij
  • 200 g bele čokolade

Priprava

1.

Jagode očistimo in jih s sladkorjem v prahu damo v posodo kuhinjskega strojčka. Zmešamo jih v grob pire; koščki jagod bodo dali sladoledu posebno teksturo.

2.

V primerno skledo damo kislo smetano in vanjo vmešamo jagodni pire. Maso damo v strojček za sladoled in pustimo, da dela dokler masa ne zamrzne in doseže želene gostote. Če strojčka nimamo, skledo postavimo v zamrzovalnik za 1 do 2 uri oziroma tako dolgo, da masa zamrzne približno 3 cm od roba sklede. Skledo nato vzamemo iz zamrzovalnika in maso dobro premešamo, da razbijemo ledene kristale. Postavimo jo nazaj v zamrzovalnik in čez eno uro spet dobro premešamo. Maso nato preložimo v posodo s pokrovom, v kateri bomo hranili sladoled, posodo pokrijemo in shranimo v zamrzovalniku.

3.

Jagodni sladoled lahko postrežemo v pistacijinih kornetih. Pripravimo jih tako, da najprej drobno sesekljamo pistacije in stopimo belo čokolado. Robove kornetov pomočimo v čokolado, pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih pomočimo v pistacije in odložimo na papir za peko. Postavimo jih v hladilnik, da se masa utrdi. Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika 20 minut pred postrežbo in ga naložimo v pripravljene kornete ali v desertne skodelice.

Nasvet

Sladoled lahko domiselno postrežemo tudi v obliki sladolednega sendviča: po eno kepico sladoleda preprosto položimo med dva piškota. Poskusite z mandljevimi ali čokoladnimi piškoti, medenjaki …

27