Tečaji

Ker želimo skupaj z vami odkrivati nova kulinarična obzorja, vas vabimo, da se nam pridružite na naših kulinaričnih tečajih, delavnicah in izletih. V sproščenem vzdušju in majhnih skupinah spoznavamo nacionalne kuhinje ali posamezno skupino živil, se udeležujemo degustacij in vodenih ogledov ter odkrivamo svet vin. Kulinariko spreminjamo v doživetje, bralce pa povezujemo v Dobertekovo družino.

 

Če želite biti o dogodkih obveščeni prvi, se prijavite k prejemanju naših obvestil!

Tečaji, delavnice in izleti so lahko tudi čudovito darilo!

 

Pokličite nas na 051 618 815 in preverite zasedenost.

 

Delavnica OKUŠANJE KAVE, 20. 10. 2016

 

 

 

DELAVNICA OKUŠANJE KAVE                                                                                           

Ljubljana, 20. 10. 2016 ob 17h

 

 

Prepoznate zares dobro kavo in veste, kaj vam je pri njej všeč? 

 
Vabimo vas na delavnico okušanja kave, na kateri bomo s posebnim okušanjem oziroma "coffe cuppingom" spoznavali sveže pražene vrhunske kave iz različnih držav, regij in nadmorskih višin. Katja in Omar Escobar, poznavalca kave in lastnika vrhniške pražarne Escobarnam bosta predstavila pot kavnih zrn od plantaže do skodelice in nam ob okušanju pomagala prepoznati citrusne, čokoladne in druge kavne note. Spoznali bomo pomen mikrolokacij kavnih nasadov, različne stopnje praženja in vse pogoje za vrhunsko skodelico kave. 
 
 
Tecaji
 

Delavnica bo potekala v kavarnici Natura na Središki ulici 10 v Ljubljani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijave sprejemamo na tel. št. 01 / 423 31 02 ali e-naslovu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Cena udeležbe na delavnici je 18 EUR z vključenim DDV, za naročnike revije Dober tek pa le 15 EUR. Znesek poravnate po položnici, ki vam jo pošljemo ob prijavi; če se delavnice ne udeležite, denarja ne vračamo. Na delavnici bo do 15 udeležencev. Ponudba velja do zasedbe mest.

 

 

Pohitite, število mest je omejeno!

 

 

 

Tečaj italijanske kuhinje, 27. maj

 

 

 
 

TEČAJ ITALIJANSKE KUHINJE

Z italijanskim kuharjem Cristianom Broglio

 

Ljubljana, 27. maj ob 17h
 
 
 
 
»Z malo parmezana še ne ustvarimo italijanskih jedi,« pravi Cristian Broglia kuhar in inštruktor kuhanja na eni najbolj priznanih mednarodnih italijanskih kuharskih šol Scuola Internazionale di Cucina Italiana ALMA.
 
 
 
Na tečaju bo Cristian z nami delil skrivnosti italijanske kuhinje, nam prikazal pravilno pripravo tipičnih jedi, od prigrizkov do sladic, in spregovoril o kakovostnih surovinah, brez katerih Italija ne bi postala kuharska velesila. Poleg pripravljenih jedi bomo pokusili še italijanske delikatese, ki se bodo dan kasneje (28. 5.) v prestolnici predstavljale tudi na stojnicah prireditve Try.it na Pogačarjevem trgu. 
 
 

Tečaj bo potekal v urbanem prodajnorazstavnem salonu id:doma na Slovenski 9 v Ljubljani.

 

Cena udeležbe na tečaju je 25 evrov, za naročnike revije Dober tek pa le 20 evrov z vključenim DDV.

Tecaji
 
Prijave sprejemamo na tel. št. (01) 423 31 02 in po e-pošti  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Znesek poravnate po položnici, ki vam jo pošljemo ob prijavi; če se tečaja ne udeležite, denarja ne vračamo. 
 
 

Pohitite, število mest je omejeno!

 
 
Kulinarični tečaj je lahko tudi čudovito darilo!
 
 

 

 

Kulinarični izlet, Laško, 19. april

 

 

 

Divje zeleno, divje kulinarično!  

 

       Dario Cortese in Marko Pavčnik za Dober tek

 

 

LAŠKO, 19. april, popoldne 
 
 
 
Tokrat se bomo za vrhunsko kulinariko oblekli športno, saj si bomo svojo hrano »ujeli« kar sami. 
 
 
Med sprehodom po travnikih in gozdovih ob Savinji nam bo pomladni okus narave, ki v sebi skriva največ življenjske energije, razkril velik poznavalec divje hrane in avtor številnih knjig Dario Cortese ter poskrbel, da bo vse, kar bomo spoznali in nabrali, užitno in okusno.
 
Da bo izlet kulinarično še bolj razburljiv, bomo nabrano iz teorije prenesli v kulinarično prakso s pomočjo Marka Pavčnika, kuharja vrhunskega kova, ki zeli iz okolice redno vključuje v svoje jedi. V kuhinji restavracije Pavus bomo z Markom ustvarjali divje jedi (pri kuhanju bomo aktivno sodelovali), ki bodo nekoliko zahtevnejše, a hkrati dovolj preproste, da nam bodo uspele tudi v domači kuhinji. 
 
 
Res nepozabna in edinstvena priložnost za spoznavanje okusov divje hrane na krožniku in pridobitev novih znanj z dvema vrhunskima strokovnjakoma!
 
 
 
 
 
 • Izlet se bo ob 14:00 začel z raziskovanjem narave v okolici Gradu Tabor Laško in nadaljeval v restavraciji Pavus.
 • Na izletu bo do 12 udeležencev.
 • Cena tečaja je 55 evrov z vključenim DDV, naročniki revije Dober tek imajo 10 % popusta.
 • Možnost organiziranega prevoza iz Ljubljane po ceni, ki bo odvisna od števila potnikov (od 15 do 25 evrov); odhod iz Ljubljane ob 13:00, povratek ob 21:00.
 • Vsi udeleženci delavnice prejmejo tudi knjižno darilo revije Dober tek!

 

 
Prijave sprejemamo na tel. št. (01) 423 31 02 in po e-pošti  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Znesek poravnate po položnici, ki vam jo pošljemo ob prijavi; če se tečaja ne udeležite, denarja ne vračamo. 
 
 

Pohitite, število mest je omejeno!

 
 
Kulinarični izlet je lahko tudi čudovito darilo!
 
 

 

 

OTROŠKA MALA KUHARSKA ŠOLA, april-junij 2016

 

Otroška mala kuharska šola

                                                     

Mengeš, 2x mesečno od aprila do junija 2016

Dve skupini: 4-6 let in 7-11 let

 

Kuhinja kot svojevrstna igralnica in učilnica!

 • Otroci se bodo spoznali s kuhinjskimi pripomočki in se jih naučili uporabljati.
 • Osvojili bodo kuharske osnove in jih nadgradili.
 • Naučili se bodo samostojnosti, čistoče v kuhinji in dela v skupini.
 • Jedi bodo pripravljali sami (in jih pojedli) pod mentorstvom vzgojitelja.
 • Med ustvarjanjem jedi skozi otroški pogled bomo spodbujali njihovo domišljijo.
 • S pristnim stikom s surovinami se bodo naučili, da je hrana vrednota.
 • Ob samostojnem ustvarjanju bodo laže sprejeli sestavine, ki jim sicer niso ljube.
 • V majhni skupini se bodo med kuhanjem počutili sproščeno.
 • Osvojeno kuharsko znanje bo okrepilo njihovo samozavest.
 • Obiskali jih bodo slavni slovenski chefi.
 • Ob zaključku bodo prejeli posebno diplomo.

 

Prijavite svojega otroka do 20. 3. in si zagotovite 10 % popust!

 

Prijave sprejemamo do 30. marca na uredništvu revije Dober tek na  tel. št. 01 / 423 31 02 ali e-naslovu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

4–6 let: PRAVLJIČNI KUHARSKI KOTIČEK

 • prva in tretja sreda v mesecu
 • začetek: 6. 4. 2016
 • od 17:00 do 19:00
 • 38 € / mesec (2 obiska)
   

Tečaj za najmlajše, na katerem bodo skozi pravljice in igro spoznavali pisan svet kuharskega ustvarjanja. Malim Mojcam Pokrajculjam bo lisica-tatica ukradla vrček medu, s katerim bomo spekli slastne medenjake in jih domišljijsko okrasili, Sapramiška nam bo posodila svoje lešnike in Maček Muri vrček mleka, Korenčkov palček bo pomagal skuhati korenčkovo juhico, v pekarni Mišmaš bo dišalo po kruhkih in zavitkih, Janku in Metki pa bomo namesto sladkarij pripravili čudežna nabodalca iz sadja in zelenjave … Prav vse dobrote bomo skupaj pohrustali, na koncu semestra pa staršem pripravili pravljično kuharsko presenečenje in kuharčkom podelili pravljična kuharska priznanja.

 

 

7–11 let: MALI KUHARSKI MOJSTRI

 • prvi in tretji četrtek v mesecu
 • začetek: 7. 4. 2016
 • od 17:00 do 19:30
 • 48 € / mesec (2 obiska)

 

Tečaj za tiste nadobudne male kuharje, ki doma ob pomoči staršev že veselo ustvarjajo in se radi sukajo med lonci. Na tematskih delavnicah bomo najprej osvežili kuharske osnove, nato pa se bomo učili zamesiti več vrst krušnega testa, pripravili bomo domače testenine s slastnimi omakami, kuhali krepke juhice, ustvarili prigrizke za čisto pravo rojstnodnevno zabavo, se domislili kosila za popoln pozdrav pomladi in še in še … Učenci bodo postali pravi mali kuharski mojstri, ki bodo s svojim novim kuharskim znanjem razveseljevali domače, ob zaključku semestra pa jih bodo obiskali tudi slavni kuharski mojstri! Sledila bo podelitev malih kuharskih diplom in seveda okusna zabava s starši, sestricami in bratci.

 

Kuhinja je lahko tudi svojevrstna igralnica, kulinarična ustvarjalnica, ki otroke nauči spretnosti in samostojnosti, spodbuja njihovo domišljijo in krepi zdrav odnos do hrane. Revija Dober tek in Lonček kuhaj zato napovedujeta malo kuharsko šolo, ki bo v sproščenem in spodbudnem okolju kuhinje Lonček kuhaj potekala dvakrat mesečno, učenci pa bodo po treh mesecih prejeli posebno priznanje, predvsem pa veliko uporabnega znanja.

 

 

VINSKA DELAVNICA, Maxi, 9. 11. 2015 ob 18.00

 

 

Spoznajmo vino                                                                                             

Ljubljana, 9. 11. 2015 ob 18h

 

 • Kako vino poskusiti in kako ločiti dobro od slabega?
 • Kako prepoznati in uživati v kar največ subtilnih zgodbah, ki jih dobro vino ponuja?
 • Katere kozarce uporabiti?
 • Kako se obnašati, ko k mizi pristopi sommelier?
 • Katero vino nam je všeč in zakaj?

 

Na ta in še mnoga druga vinska vprašanja bomo odgovorili na delavnici revije Dober tek, ki jo bo vodil vinski strokovnjak Leon Beton in z nami delil svoje izkušnje kot sommelier, degustator in publicist, predvsem pa kot velik ljubitelj vina. V enem večeru bomo spoznali uporabne vinske osnove ter z okušanjem in primerjanjem vin potovali med različnimi slogi in kakovostmi svetovnih vin, okuse pa bomo analizirali skupaj, tako da boste v tem procesu spoznali, kaj natančno vam je všeč in zakaj vam izbrano vino ugaja. Z vodenim okušanjem in primerjanjem se namreč naučimo ločiti med bolj in manj kakovostnim vinom ter spoznamo vina, ki so nam všeč.

 

Delavnica bo v klubskem salonu Maxi v prvem nadstropju veleblagovnice Maxi (Trg republike 1, Ljubljana). Uradni del delavnice bo trajal do 20. ure, kasneje pa bo čas tudi za pogovor in dodatna vprašanja.

 

November je mesec martinovanj in vinskih festivalov, na katerih boste lahko pridobljeno znanje zlahka nadgradili!

Vsi udeleženci delavnice prejemejo tudi knjižno darilo revije Dober tek!

 

 

Cena udeležbe na delavnici je 45 evrov, za naročnike revije Dober tek pa le 40 evrov z vključenim DDV. Prijave sprejemamo na tel. št. 01 / 423 31 02 ali e-naslovu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Znesek poravnate po položnici, ki vam jo pošljemo ob prijavi; če se delavnice ne udeležite, denarja ne vračamo. Na delavnici bo do 25 udeležencev. Ponudba velja do zasedbe mest.

 

Pohitite, število mest je omejeno!

 

www.dobertek.com

 

MOJSTRSKA GOVEDINA NA ŽARU, Vila Podvin, 23. 6. 2015 ob 17.00


PONAVLJAMO USPEŠNICO LANSKEGA POLETJA!

 

 • Kako peči govedino na žaru in kakšno izbrati?
 • Kaj je T-bone, florentinec, steak …?
 • Kakšna je razlika med slovensko govedino in argentinsko, teksaško, francosko …?
 • Kaj pomeni prepečeno, srednje pečeno in malo pečeno?
 • Kaj je zorjeno meso in kako ga zorimo.

 

Vabimo vas na delavnico Mojstrska govedina na žaru, ki bo v torek, 23. 6. 2015 ob 17.00 uri na senčnem vrtu Vile Podvin, kjer boste dobili odgovore na zgornja vprašanja.

Vse o mesu nam bo razkril Jože Mlinarič (Mesarija Mlinarič), ki bo s seboj prinesel tudi izbrano slovensko zorjeno govedino, govedino z druge strani oceana nam bo prinesel Matic Šutin (Romica), na žaru pa nas jo bo mojstrsko naučil speči vrhunski kuhar Uroš Štefelin (Vila Podvin). S svojimi vini se nam bo pridružila vinska klet Vinakoper.

 

Znova se nam obeta sezona nepozabnih piknikov!

 

Nekaj utrinkov iz lanskoletnega tečaja si lahko ogledate na Facebook strani revije Dober tek.

 

Pohitite, lani so se mesta v hipu zapolnila!

 


Prijave in dodatne informacije 

Tečaj bo na senčnem vrtu Vile Podvin (Mošnje 1, Radovljica). Cena tečaja je 45 evrov z vključenim DDV, za naročnike revije Dober tek le 40 evrov. Prijave sprejemamo na tel. št. (01) 423 31 02 ali e-pošto This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Znesek poravnate po položnici, ki vam jo pošljemo ob prijavi. Če se tečaja ne udeležite, denarja ne vračamo. Ponudba velja do zasedbe mest.

 

Organizator: Revija Dober tek.

Sodelujoči: Vila Podvin / Uroš Štefelin, Mesarija Mlinarič, Romica, Vinakoper.

 

 

PRIPRAVA TESTENIN, Smlednik, 15. 4. 2014 ob 17.00

Tecaji


Testenine, prelite s slastnimi omakami, spadajo med najbolj priljubljene jedi po vsem svetu. Najboljše so seveda tiste, ki jih pripravimo sami! Na tečaju priprave testenin nam bo kuharski mojster restavracije Evergreen pokazal, kako iz različnih vrst mok zamesimo testo za testenine, kako oblikujemo različne oblike (rezance, raviole, torteline …) in razkril skrivnosti, ki so ključ do dobrih testenin. Skuhali bomo tudi nekaj omak in testenine seveda poskusili. Restavracija Evergreen skupine Kaval slovi po jedeh toskanske kuhinje, prepletene s provansalsko in mediteransko, ki jih ustvarjajo v prijetnem okolju brunarice tik ob golfskem igrišču v Smledniku.

Tečaj bo potekal v restavraciji Evergreen v klubski hiši golf igrišča Ljubljana (Smlednik 200, 1216 Smlednik). Cena udeležbe na tečaju je 50 evrov, za naročnike revije Dober tek pa 40 evrov z vključenim DDV.

Prijave sprejemamo na tel. št. (01) 423 31 02 ali e-pošto This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
Znesek poravnate po položnici, ki vam jo pošljemo ob prijavi.
Na tečaju bo 12 udeležencev.
Ponudba velja do zasedbe mest.
Če se tečaja ne udeležite, denarja ne vračamo.

TEHNIKE REZANJA, Ljubljana, 12.03.2014 ob 17. uri


Tecaji

TEČAJ ZARADI VELIKEGA ZANIMANJA PONAVLJAMO!

 

Ker so pravilne tehnike rezanja in pravilna uporaba noža osnova vseh kuharskih spretnosti, bomo na tečaju spoznali osnovne klasične (francoske) in japonske tehnike rezanja.

Spretnosti in skrivnosti pravilne uporabe noža bo z nami delil kuhar Luka Kutin, ki ga predstavljamo v tokratni Kuhalnici. Rezali in sekljali bomo zelenjavo, filirali ribe, naredili okras iz zelenjave ali rakca … Na koncu bomo tanko narezano zelenjavo zvili v suši, saj bomo rezali z japonskimi noži, ki nam jih bo odstopilo podjetje Oster rob. Izvedeli bomo tudi nekaj zanimivosti o japonskih nožih, kako nož izberemo in kako brusimo.

Dobimo se v prijetnem okolju aktivne kuhinje Siemens v razstavnem salonu BSH hišni aparati v Ljubljani (Litostrojska 48).

Cena udeležbe na tečaju je 40 evrov, za naročnike revije Dober tek pa le 35 evrov z v ključenim DDV! Udeležbo plačate s položnico najmanj sedem dni pred začetkom tečaja. Če se tečaja ne udeležite, denarja ne vračamo.

Prijave sprejemamo na tel. št. (01) 423 31 02 ali e-pošto This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Na tečaju bo do 14 udeležencev, ponudba pa velja do zasedbe mest.
 

 • img_0481.jpg
 • img_3196.jpg
 • img_3200.jpg
 • p1000342.jpg
 • p1000371.jpg
 • P1110266.jpg
 • P1110275.jpg
 • P1110309.jpg
 • P1110314.jpg
 • P1110319.jpg

Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji