Pogoji poslovanja in pomoč

Prodajalec:

Dedal d.o.o.

Tbilisijska 83

1000 Ljubljana

Telefon: (01) 423 31 02

Fax.: (01) 423 31 03

E-pošta: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Naročnik in kupec:

Kupec je obiskovalec spletne strani www.dobertek.com, ki se registrira in v spletni trgovini naroči izdelke. Naročnik je kupec, ki se registrira v spletni trgovini in naroči izdelke, obenem pa je naročen na redno izdajo revije Dober tek.

 

REGISTRACIJA NA SPLETNI STRANI WWW.DOBERTEK.COM

Z registracijo na strani www.dobertek.com se strinjate, da podatke, ki jih boste navedli ob registraciji, zbiramo, obdelujemo in uporabljamo za statistične in marketinške namene. Dedal d.o.o. se zavezuje, da podatkov, pridobljenih z registracijo, ne bo posredoval tretjim osebam. Vaše podatke bomo hranili do preklica, nato jih bomo anonimizirali in izbrisali. Iz sistema se lahko kadarkoli izpišete v pisni obliki. V času hrambe podatkov imate pri nas pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravka, dopolnitve, blokiranja ali izbrisa vaših osebnih podatkov.

 

BRSKANJE MED ARTIKLI

Iskalnik:

Ta način je primeren za iskanje konkretnega recepta. V kolikor recept ni objavljen na spletni strani, boste lahko s pomočjo iskalnika ugotovili, v kateri številki naše revije je bil recept objavljen.

 

Skupine izdelkov:

Ta način omogoča sprehod med področji izdelkov (redne izdaje, tematske izdaje, knjige). V zgornji – vodoravni – menijski vrstici lahko izbirate med skupinami izdelkov. S klikom na posamezen izdelek se prikažeta njegov podroben opis in slika izdelka, s klikom na sliko pa se prikaže povečana slika izdelka.

 

Nakupovalni voziček:

Ob vsakem prikazu izdelka je napis »Dodaj v voziček«. Klik na to ikono doda izdelek med naročila v spletni trgovini, še prej pa si, če ste naročnik redne izdaje revije Dober tek, lahko izberete naročniški popust.

 

REGISTRACIJA IN PRIJAVA V SPLETNO TRGOVINO

Če ste že registrirani uporabnik, ob prijavi vpišete le vaš elektronski naslov in vaše geslo.

Če še niste registrirani in želite v spletni trgovini opraviti nakup, se morate prej na strani www.dobertek.com registrirati. To storite tako, da kliknete na gumb »Moj račun« in vnesete zahtevane podatke. Ob zaključku vam sistem samodejno pošlje potrditveno sporočilo na vaš elektronski naslov, ki ste ga navedli ob registraciji. Ko kliknete na povezavo iz prejete e-pošte, lahko pričnete z nakupom.

Na strani lahko ostanete prijavljeni, lahko pa se odjavite in se pred prihodnjim nakupom ponovno prijavite z vašim elektronskim naslovom in geslom.

 

POTRDITEV NAROČILA

Še enkrat preglejte podatke o nakupu, če so pravilni, nakup potrdite s klikom na gumb »Potrdi naročilo«.

 

POTRDILO O USPEŠNEM PREJEMU NAROČILA

Odpre se stran, ki vam pove, da ste nakup uspešno opravili.

 

NAČIN DOSTAVE IN POŠTNINA

Izbirate lahko med osebnim prevzemom (v prostorih uredništva) in poštno dostavo.

Če ste naročnik revije Dober tek, je za vas dostava pošiljk z navadno pošto brezplačna (stroške krijemo mi). 

Če niste naročnik na revijo Dober tek, boste za poštnino tako pri navadnem pošiljanju kot pri plačilu po povzetju plačali 1,5 EUR.

Poštnina za knjigo Kuhamo z najboljšimi znaša 2 EUR. Poštnina za pakete tematskih številk znaša 2 EUR.

PLAČILO

Naročniki revije lahko naročnino za revijo plačujejo

• polletno;

• letno;

in sicer z UPN nalogom (položnico) v 8 dneh po izstavitvi računa, ali preko trajnika v naročnikovi banki.

Kupci izdelkov v spletni trgovini lahko izbirajo med naslednjimi načini plačila:

• plačilo po povzetju;

• plačilo po predračunu;

• plačilo po UPN nalogu (položnica).

Plačilo po povzetju: Plačilo se opravi ob prevzemu blaga.

Plačilo po predračunu: Ustvari se predračun, ki ga v priponki prejmete na e-naslov, naveden ob registraciji. Plačate po predračunu na transakcijski račun podjetja Dedal d.o.o. . Pazite, da boste vpisali pravilno sklicno številko. Naročilo bomo odpremili po prejemu nakazila. 

Pla;ilo po UPN nalogu (položnica: Če vaše naročilo ne presega vrednosti 15 EUR, naročilo odpremimo po navadni pošti, priložen je UPN nalog (položnica), ki ga plačate v 8 dneh po izstavitvi računa. 

 

DOBAVNI ROK

Naročniki prejmejo redne revije ob izidu, prvo sredo v mesecu. Pri vseh ostalih nakupih je dobavni rok 8 dni od naročila oz. od plačila predračuna. Pri izdelkih, ki jih ni na zalogi, je dobavni rok izjemoma lahko daljši.

 

NAROČILO IN DOBAVLJIVOST IZDELKOV

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in ne bo dobavljivo, vas o tem obvestimo. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ni dobavljiv, vam povrnemo denar.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILA BLAGA

V skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov (Pogodbe, sklenjene na daljavo) ima potrošnik pravico, da v petnajstih dneh po prejemu izdelkov podjetju pisno sporoči, da odstopa od naročila. Razen če sta se podjetje in potrošnik dogovorila drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od naročila časopisov, revij in periodičnih publikacij. (43.č člen)

Če je potrošnik izdelke že prejel in od naročila odstopi, mora izdelke nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka. Kupnino mora podjetje vrniti najkasneje v roku 15 dni od prejema vrnjenih izdelkov (43.d člen).

 

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v Dobertekovi spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih in vsebinskih opisov brez predhodnega obvestila. Ponudbe veljajo do razprodaje zalog.

 

ARHIVIRANJE

Naročilo bomo hranili na sedežu družbe eno leto in ga lahko kupec kadarkoli dobi na vpogled.

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V podjetju Dedal d.o.o. so vaši osebni podatki varni pred tretjimi strankami in bodo uporabljeni le za storitve s strani Dedal d.o.o. in sicer v skladu s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov, ki je na vpogled na sedežu podjetja.

 

AKCIJSKE PONUDBE

Akcije veljajo v roku svoje omejitve oz. do razprodaje zalog v tem obdobju.

 

Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji