Recepti

Čokoladna velikonočna jajčka na palčki

Velikonočna jajčka malo drugače :)

SESTAVINE:

 • 40 dag čokoladnega biskvita
 • 10 dag stopljene temne čokolade
 • 20 dag bele čokolade
 • sladkorni posip, pisane mrvice za okras

 

 • 20 palčk za lizike ali lesene palčke
  približno 2 kg riža za oporo palčkam
  celofan in darilni trak, če bomo lizike
  podarjali

 

KOLIČINA: 20 jajčk

 

PRIPRAVA

 

1. Surov riž stresemo do vrha v globlji okrogel model in ga prekrijemo s kuhinjsko folijo, da ga lahko še kdaj uporabimo

2. Čokoladni biskvit nadrobimo v posodo kuhinjskega robota in mu dodamo stopljeno temno čokolado. Robot vključimo in sestavini dobro premešamo. Z rokami oblikujemo čokoladna jajca tako, da za vsako vzamemo približno 1 žlico mase. V vsako zapičimo leseno palčko in vse skupaj zapičimo v riž, ki bo jajce na palčkah držal pokonci. Za 2 do 3 ure jih postavimo na hladno, da se vse skupaj dobro utrdi.

3. Belo čokolado razlomimo na manjše kose in jo nad soparo nežno raztopimo. Odstranimo z ognja in pustimo kakšno minuto ali dve počivati, da se čokolada zgosti. Jajca drugega za drugim potopimo v čokolado in pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih spet postavimo v model z rižem. Okraske stresemo v skodelice in v njih z vseh strani previdno povaljamo čokoladna jajca. Spet jih postavimo v riž in ohlajamo še kakšno uro ali dve ali čez noč, da se čokolada popolnoma strdi.

4. Če bomo jajca podarili, jih zavijemo v celofan in okrasimo z darilnim trakom

 

 

Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji