Recepti

SNEŽENE KEPE

Privoščite si snežene kepe, takšne, sladke in čokoladne. Če bo energije preveč pa hitro na sneg na čisto prave kepe!

SESTAVINE:

  • 15 dag čokolade, 5 dl mleka
  • 1 vaniljin strok
  • 4 jajca, 8 dag sladkorja
  • vrečka vaniljinega sladkorja
  • žlička grenkega kakava in čokoladni
  • ostružki za okras

 

KOLIČINA: za 4 osebe

 

PRIPRAVA

 

1. Najprej pripravimo kremo. Čokolado razlomimo na manjše kose. Vaniljin strok po dolgem razrežemo in postrgamo sredico. V kozici na nizkem ognju zavremo mleko z vaniljinim strokom in sredico. Ko zavre, odstavimo in odstranimo vaniljin strok. Mleko precedimo skozi drobno cedilo.

2. Jajca ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo, da zmes postane skoraj bela. V večji posodi pomešamo vaniljino mleko in rumenjakovo zmes ter kuhamo na nizkem ognju nekaj minut (mleko ne sme zavreti), da dobimo gostejšo maso. Odstavimo jo z ognja in dodamo čokolado, premešamo in ko se čokolada stopi, posodo ponovno postavimo na nizek ogenj za tri minute. Neprestano enakomerno mešamo. Kremo prelijemo v čisto posodo. Pustimo jo, da se ohladi, vmes občasno premešamo, nato jo za najmanj eno uro postavimo na hladno.

3. Medtem pripravimo snežne kepe. Beljake stepemo z vaniljinim sladkorjem v čvrst sneg. Zavremo večjo količino vode in vanjo položimo zvrhane žlice snega. Poširamo 1 minuto in jih ohladimo na papirnati kuhinjski brisači, ki vpije odvečno tekočino.

4. Kremo nalijemo v primerne posodice in v vsako postavimo po eno snežno kepo. Potresemo s kakavom v prahu in okrasimo z večjimi čokoladnimi ostružki.

 

 

Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji