Članki

ZAJTRK: PO JUTRU SE DAN POZNA!

Avtorica: U. P.

DT 9/2011

ZAJTRK: PO JUTRU SE DAN POZNA!

 

Kaj ste pojedli danes za zajtrk? Če je odgovor nič in je vaš izgovor, da niste imeli časa, vam bo tema meseca septembrske številke revije Dober tek kot pisana na kožo! Zbrali smo namreč nasvete in recepte za zdrav jutranji obrok, ki ga hitro pripravimo pred odhodom od doma ali pa kar dan prej. V mislih smo imelitudi tiste, ki zjutraj vase nikakor ne morejo spraviti niti grižljaja, zato so skoraj vsi izbrani recepti primerni, da jih odnesemo s seboj v službo ali šolo in pojemo nekoliko pozneje.

ZAJTRK: PO JUTRU SE DAN POZNA!

 

 

Zajtrk je najpomembnejši obrok, saj nam zagotovi energijo za začetek dneva, izboljša našo delovno storilnost in razpoloženje. Kljub temu pa je raziskava o prehranskih navadah odraslih Slovencev, ki so jo na Inštitututu za varovanje zdravja objavili v začetku leta 2011, odkrila, da Slovenci najpogosteje od vseh obrokov opuščajo prav zajtrk. Delež tistih, ki dan začnejo z zajtrkom, se je v zadnjih desetih letih sicer povečal, še vedno pa ne zajtrkuje četrtina moških in petina žensk. Najverjetneje lahko vzroke iščemo v hitrem življenjskem ritmu in zgodnjem delavniku, a kjer je želja, je tudi pot. Z nekoliko razmisleka, organizacije in predpriprav si lahko zdrav in slasten jutranji obrok zagotovimo prav vsak dan v tednu.

 


V reviji preberite, kako si lahko sami pripravite najbolj zdrave mislije, kako hitro popestrimo sadje in zelenjavo, ki jo bomo grizljali v službi, in kakšen je najboljši slan zajtrk, ki ga lahko odnesemo s seboj. Seveda nismo pozabili niti na sokove in zmečkančke, ki prekipevajo od zdravja. Dobro jutro in dober tek!


Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji