Članki

SIAL 2010: TRENDI V PREHRAMBNI INDUSTRIJI

Avtor: Matej Fišer

SIAL 2010: TRENDI V PREHRAMBNI INDUSTRIJIV Parizu se je sredi oktobra odvil najpomembnejši sejem prehrane v Evropi, Sial 2010. Sial in Anuga v Kölnu oba bienalna sejma, pomenita srečanje vseh pomembnih proizvajalcev hrane na svetu in sta neke vrste meter, ki meri utrip živilskopredelovalne industrije. Slovenijo so letos zastopali Skupina Panvita, Eta Kamnik, Gea, Pomurske mlekarne, Randi in Ljubljanske mlekarne.

Ker so Francozi tradicionalno ljubitelji in poznavalci dobre hrane, se tudi vse aktivnosti na sejmu vedno povezujejo v triado kakovostna pridelava (agrarni sektor), kakovostna predelava (živilska industrija) ter kakovostna uporaba (gastronomija) in trgovina. Z gastronomijo se tudi vrednost kakovostnih živil, pridelanih v primernem sektorju, najbolje oplemeniti.

Tudi letos je bil eden največjih poudarkov na inovacijah in zaznavanju trendov v prehranskih navadah in predvsem življenjskem slogu potrošnikov.

 


V reviji objavljamo utrip z mednarodnega sejma SIAL 2010 in naštevamo petnajst glavnih trendov, ki bodo krojili prihodnji razvoj izdelkov v živilski industriji.


Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji