Članki

MAJ JE MESEC PIKNIKOV!

MAJ JE MESEC PIKNIKOV!

Avtorica: U. P.


Maja nas vreme kar kliče iz stanovanj v naravo, k rekam, jezerom, na travnike in gozdne jase. Dnevi so ravno prav sončni, da je posedanje na odejah prijetno, in hkrati ravno prav hladni, da lahko s seboj vzamemo hrano brez skrbi, da bi se nam prehitro pokvarila.

MAJ JE MESEC PIKNIKOV!Tudi zato je sestavljanje spomladanskega pikniškega jedilnika toliko bolj odprto domišljiji. Skrivnost piknika je v združitvi lepega vremena, svežega zraka, narave, prijetne družbe in seveda hrane, ki je v takih okoliščinah nerazložljivo, a zagotovo okusnejša.

Pri izbiri hrane za piknik sta najpomembnejši njena praktičnost in obstojnost. Odločimo se za jedi, ki dobro prenašajo daljše transportne poti in jih lahko pojemo brez pribora ali vsaj brez noža. Za okusen in zdrav piknik so kot glavna jed poleg sendvičev primerne predvsem hladne testeninske ali riževe solate, narejene z veliko domišljije, ki jim lahko dodamo popečeno zelenjavo, sir ali tofu, stročnice, tuno, pečeno ali kuhano piščančje meso, koruzo, olive, kapre ali na primer slane filete. Pri izbiri posladka imejte v mislih, da ga boste pojedli šele proti koncu piknika in bo verjetno kar nekaj časa »odsedel« v košari ...


V reviji pišemo še o tem, zakaj je zeleno solato bolje pojesti kar doma, kateri namazi so najbolj zaželeni na pikniku, kako hraniti sestavine, da se nam na vročini ne bi pokvarile, katere potrebščine potrebujemo za zares uspešen piknik in vam seveda ponujamo vrsto receptov za kosilo v naravi! Razveselili vas bodo: osvežilna sestavljena solata, zavitek s piščancem in zelenjavo, solata s testeninskim rižem in mocarelo, salsa iz pečene paprike, solata s pečeno zelenjavo in kuskusom, hladna mesna štruca z omako iz paradižnika in paprike ter odlični jagodni kolački, ki vas vabijo že z naslovnice revije.


 

Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji