Članki

S strojem za pomivanje vozičkov za razvoz hrane je še ena od kritičnih točk vsake velike kuhinje pod nadzorom.

Avtor: M.K.

Iz sveta profesionalne pomivalne tehnike X.

PROMOCIJSKA VSEBINA


STROJ ZA PRANJE VOZIČKOV


STROJ ZA PRANJE VOZIČKOV

 

Wexiodiskovi pomivalni stroji za vozičke z lahkoto operejo večino tipov vozičkov in drugih predmetov, ki se jih uporablja pri strežbi hrane, če se seveda zahtevajo visoki higienski standardi za velike kapacitete in pričakujejo nizki obratovalni stroški. Stroj so razvili z novo tehnologijo, ki znižuje stroške delovanja in je maksimalno zanesljiva.

Matej Kovačič, DSP d.o.o.

www.dsp.si

 

V nadaljevanju predstavljamo inovativno rešitev za pranje vozičkov in drugih večjih kosov, ki jih uporabljamo v kuhinji. Gre za edinstven stroj, ki ni samo novost v Sloveniji, temveč na celotnem trgu pomivalnih strojev.

 

Visoka zmogljivost

Visoka zmogljivost z WD-18CW pomeni, da lahko opravi od 30 do 40 pomivanj na uro. Obstajajo trije različni programi pranja. Najkrajši traja le 95 sekund. Stroj je prostoren in notranje dimenzije so 1.070 mm x 1.030 mm z višino 1.850 mm, kar pomeni, da lahko peremo tudi več vozičkov, odvisno od njihove velikosti.

 

Odlični pralni in sušilni rezultati

Uporabljena je edinstvena tehnologija, s katero v zelo kratkem času dosežemo odlične pralne in sušilne rezultate. Fiksne pralne roke v kombinaciji z vrtenjem vozička zagotavljajo, da se očistijo tudi najtežje dostopna mesta.

 

Za sušenje se uporablja vrtenje pralne komore, kar zagotovi, da vode ni nikjer na vozičku. Povečana hitrost vrtenja namreč omogoča, da se predmeti naravno posušijo, zato ni potrebno dodatno dovajati vročega zraka.

 

Enostavno rokovanje

Ena oseba lahko upravlja s strojem. Ker vrata delujejo samodejno, je stroj enostavno naložiti in ga razložiti. Stroj se požene s pritiskom na eno tipko. Zaslon elektronike prikazuje potek pranja.

Velik poudarek je bil namenjen izboljšanju delovnih pogojev; stroj ne odvaja vročega zraka v delovni prostor med postopkom sušenja, kar zagotavlja boljšo klimo in zmanjšuje potrebo po prezračevanju. Stroj povzroča zelo malo hrupa, kar prav tako izboljšuje delovni prostor v pomivalnici.

 

Prilagodljiv in kompakten

Pomivalni stroj je izvrsten za večje vozičke, kot so npr. gostinski vozički, vozički za pladnje, vozički za delitev hrane, običajni vozički, transportni vozički in razni drugi predmeti. Stroj zavzema zelo malo prostora, in sicer samo 4,5 m2. V stroju se lahko pere vse, kar se v krogu prilega premeru 1.600 mm. Stroje se prilagodi vsakemu uporabniku glede na njegove zahteve.

Ker je v marsikateri pomivalnici prostor razdeljen na čisti in nečisti del, je stroj kot opcija dobavljiv tudi z dvemi vrati. Voziček postavimo v stroj z ene strani, po zaključku pranja pa se vrata odpro na zadnji strani in voziček se z druge strani potegne ven.

 

 

 

Nizki stroški obratovanja – le 6 litrov vode na cikel

Pri ročnem pranju vozičkov, najpogosteje z visokotlačnimi čistilci, se porabi od 20 do 50 litrov tople vode za voziček, poleg tega pa še temu ustrezna količina detergenta. Wexiodiskov stroj za pomivanje vozičkov porabi le 6 litrov vode na pralni cikel. Dodatni prihranki energije so mogoči s pomočjo prezračevalnika zraka za dogrevanje dotoka hladne vode.

V praksi se je tudi pokazalo, da pomivanje vozičkov z visokotlačnim čistilcem običajno ne dosega standardov mikrobiološke čistoče, zato je stroj za pranje vozičkov prava izbira za vsako inštitucijo, kjer morajo pomivati vozičke.

 

Wexiodisk v Sloveniji zastopa in prodaja grosupeljska družba DSP d. o. o.

www.dsp.si, 031 341 887

PROMOCIJSKA VSEBINA

 

 

 

Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji