Članki

Kadar v baru ali majhni kuhinji ni veliko prostora, zahtevajo pa se brezhibni rezultati pomivanja posode in kozarcev.

Avtor: M.K.

Iz sveta profesionalne pomivalne tehnike VII.

PROMOCIJSKA VSEBINA


PODPULTNI POMIVALNI STROJ ZA BARE IN MAJHNE KUHINJE


PODPULTNI POMIVALNI STROJ ZA BARE IN MAJHNE KUHINJE

V marsikaterem gostinskem obratu obstaja prostorska stiska in težko se najde še mesto za kakšen večji pomivalni stroj. Wexiodisk ponuja kompakten profesionalni pomivalni stroj, ki omogoča pomivanje ene standardne košare in v višino meri nekaj manj kot 90 centimetrov. Relativno visoka vstopna višina omogoča, da lahko pomivamo tudi nekoliko večje kose posode in tudi pladnje. Ker je stroj narejen pretežno iz nerjaveče pločevine, ima izjemno dolgo življenjsko dobo, kar je značilno za vse pomivalne stroje švedskega proizvajalca.

Matej Kovačič, DSP d.o.o.

www.dsp.si

 

Podpultni pomivalni stroj WD-4S lahko montiramo samostojno ali pa kot del vgradnega gostinskega pohištva. Zaradi svoje velikosti 60 x 60 cm zavzema izjemno malo prostora, hkrati pa je učinkovit, zanesljiv in hiter kot večji komorni stroji. Stroj je učinkovit zaradi novih pralnih rok v inoks izvedbi. Zanesljivost mu zagotavlja švedski dizajn in več kot 40-letne izkušnje v profesionalnem pomivanju. Do 50 košar pomite posode na uro zagotavlja, da hitro opravi tudi z večjo količino umazane posode. To pomeni, da lahko pomije približno 1000 kozarcev ali 900 krožnikov na uro.

 

Zunanji izgled stroja

Zunanjost profesionalnega stroja WD-4S je izdelana iz visokokakovostne nerjaveče pločevine. Upravljavska plošča je iz kaljenega stekla in je nekoliko nagnjena, da je vidna tudi od daleč. Ročaj je velik in ergonomsko zasnovan ter daje vtis popolnosti že na daleč. Ker so tudi stranice stroja izdelane iz inoks pločevine, je WD-4S lahko postavljen tudi samostojno.

 

Komora, pomivalni roki in sito

Komora je narejena iz nerjaveče pločevine in je čista ter funkcionalno oblikovana. Vsebuje le nekaj detajlov in je gladka ter ima zaobljene vogale. To pomeni, da takšna zasnova stroja poleg dobre higiene in odličnih rezultatov pomivanja zagotavlja tudi dolgo življenjsko dobo.

Velikost pomivalne komore zadostuje za eno košaro standardnih dimenzij 500 x 500 mm. Gladka zasnova pomeni, da je lahko 

komora večja in vanjo se lahko zloži celo pladnje do velikosti 530 x 330 mm in prav tako pladnje 1/1 GN ter seveda tudi nižjo kuhalno posodo.

Pomivalna roka je narejena iz nerjavečega jekla in vsaka pomivalna šoba ima svojo individualno pozicijo. To omogoča, da vodni curki dosežejo vsak milimeter posode. Pred končnim izpiranjem se pomivalni roki sami izpraznita. To zagotavlja, da voda od pomivalnega cikla ne pušča kapljic in madežev na čisti posodi.

Avtomatski nadzor temperature in količine vode kot tudi samodejno čiščenje zagotavljajo visoko raven higiene. Omejeno število sestavnih delov stroja omogoča, da ga lahko enostavno razstavimo in očistimo. To še posebej velja za nerjaveče sito. Preprosto, učinkovito in higiensko.

 

Preprost za uporabo in prijazen do okolja

S preprostim pritiskom na gumb lahko enostavno zamenjate vodo v tanku. 

To omogoča, da lahko izmenjaje pomivamo umazane krožnike ali kozarce in pladnje. Dva namena stroja tako prihranita prostor in čas. Vgrajena iztočna črpalka zagotavlja, da se izprazni vsa voda ne glede na pozicijo pomivalnega stroja.Že vgrajen dozator za pomivalno sredstvo in sredstvo za sušenje poenostavi delovanje. Tako ni nobene potrebe po montaži zunanje enote za doziranje detergentov.

Stroj ima tudi zaščito pred povratnim izlivom. To preprečuje, da bi se umazana voda izlila nazaj v vodovodni sistem. Stroj ima za ta namen vgrajen ločitveni rezervoar (ang. breaktank) s črpalko. To izpolnjuje zahteve standarda EN1717.

Vrata lahko postavimo v delno zaprto pozicijo. To zagotavlja varčevanje s prostorom, hkrati pa je to tudi položaj za zagotavljanje higiene, ki preprečuje razvoj bakterij, ko stroj ni v uporabi.

 

Tehnologija povratnega zajema toplote

Stroj ima vgrajen povratni zajem toplote, imenovan ECO-FLOW, kar pripomore k hitrejšemu sušenju pomite posode. Poleg tega pa še zmanjšuje vlago in temperaturo v prostoru.

Sistem ECO-FLOW reciklira energijo iz prejšnjega pomivanja in predgreje vodo za cikel izpiranja posode. Hkrati s tem se v pomivalno komoro vpihne suh zrak, kar mnogo hitreje posuši posodo. S tem sistemom se tako zmanjša nivo pare, ko odpremo vrata, kar prepreči, da bi nam para puhnila v obraz. Znatno manj je potrebno prisilno zračiti prostor in zato se lahko WD-4S postavi tudi v šank.

 

Posebno oblikovana košara za kozarce

Pri posebno oblikovani košari za kozarce so le-ti nagnjeni, in sicer tako, da voda ne ostane na vrhu kozarcev. S tem se prepreči, 

da bi pomivalna oz. izpiralna voda tekla po kozarcih. To zagotavlja, da so kozarci čisti in nimajo madežev. Vodni curki dosežejo kozarce z vseh strani, kar izboljša rezultate sušenja.

 

Edinstven program za pomivanje kozarcev

Posebna izvedba stroja WD-4S GLASS za pomivanje kozarcev ima tri edinstvene programe za pomivanje kozarcev. Čas pomivanja in količina vode sta prilagojena za različne tipe kozarcev. Pri programu za pomivanje kozarcev za pivo se končno izpiranje izvede s hladno vodo. Zato se ti kozarci hitreje ohladijo, kar omogoči hitrejše kroženje kozarcev v konici. Za izbiranje programov so uporabljeni simboli, kar poenostavi upravljanje stroja.

 

Pameten zaslon za upravljanje

S tremi programi je WD-4S preprost za uporabo. Nagnjen zaslon na dotik iz kaljenega stekla, ki je viden od daleč, se intuitivno upravlja in osebju daje dovolj informacij za enostavno upravljanje. Barve kažejo napredovanje pomivalnega cikla, pisk pa naznani zaključek pomivanja. Zaslon deluje tudi z rokavicami ali mokrimi rokami.

 

Skrb za dobre delovne pogoje

Kot že zapisano, ima podpultni pomivalni stroj Wexiodisk sistem za zajem toplote, kar pripomore k temu, da se porabi manj energije za segrevanje vode. Poleg tega pa to omogoči boljše delovne pogoje, in sicer manj vlage v zraku in posledično tudi nižjo temperaturo. S tihim delovanjem stroj skrbi za dobre delovne pogoje. Nivo hrupa, ki ga proizvaja, je 61 dB.

To so torej karakteristike novega podpultnega stroja za profesionalno pomivanje posode, ki je namenjen predvsem zahtevnim uporabnikom, ki jim je pomembno, da je posoda dobro pomita in da bo stroj dolgo in brezhibno deloval.

 

Wexiodisk v Sloveniji zastopa in prodaja grosupeljska družba DSP d. o. o.

www.dsp.si, 031 341 887

PROMOCIJSKA VSEBINA

 

 

 

Na spletnih straneh www.dobertek.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Če vas zanima več, prosimo, preberite naše pogoje poslovanja. Sprejemam piškotke s te strani. Če vas zanima več, prosimo preberite naše pogoje poslovanja.

Sprejemam piškotke s te strani

Več o zakonodaji